Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk fläskfilé i smarrig sås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott och enkelt att göra. En rätt till vardags eller fest. Ser faktiskt ut som riktig fläskfilé där det ligger i såsen! Kan serveras tillsammans med potatis, potatismos, ris, pasta eller pommes. Och naturligtvis en stor, härlig sallad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med aromatkryddan och forma till en lång "fläskfilé" inuti ett bakplåtspapper. Lägg i frysen tills den är så pass frusen att den går att skära i skivor.
  2. Skär i skivor tjocka som fläskfilébitar.
  3. Stek dem gyllene i smör/olja. Lägg i ugnssäker form.
  4. Stek svampen, häll över grädden, creme fraiche och soyan.
  5. Låt såsen småputtra och häll den sedan över köttet.
  6. Strö över osten och gratinera i 225 gradig ugn tills osten smält och fått lite färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sand1 20 januari 2011

    Ungefär detta receptet vet jag att min moster gjort ibland och det har varit jätte gott. Så på lördag ska vi prova detta hemma, hoppas det blir gott!

  • sand1 22 januari 2011

    Åh vad det var gott!!!!! Hade örtsalt i också. Enda som är dumt med denna rätt är att man äter för mycket!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.