Denna goda köttfärs får sin "viltsmak" av kryddorna muskot och enbär samt rönnbärsgelé. Den kan mycket väl serveras som festrätt.
Instruktioner
- Låt ströbrödet svälla i buljongen en stund. Blanda färsen med ägg, lök och kryddor. Späd med ströbrödsblandningen och arbeta färsen smidig.
- Forma färsen till en avlång limpa och lägg den på ett smort ugnssäkert fat. Täck färsen med baconskivorna.
- Stek "haren" i ugn vid 225 grader i ca 15 minuter tills den fått lätt färg. Minska då värmen och låt färsen eftersteka i ugn vid 175 grader i ca 45 minuter eller tills den verkar genomstekt. Prova med sticka.
- Gör under tiden såsen:
Koka upp grädde och buljong och låt det koka samman så att det blir simmigt. Smaksätt såsen.
- Skär upp "haren" och servera den med såsen.
- Gott att äta till:
Brynt potatis och gärna någon grönsak samt rönnbärsgelé.
Publicerat den
25 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar