Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk hjortfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Hjortfärs är megagott .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörfräs kantarellerna i 5 minuter. Hacka den gula löken och blanda ner den och kryddorna i en skål.
  2. Finhacka tranbären eller mixa dom och lägg det i färsröran. Blanda ner ägget och ca: 2 dl av kantarellerna i färsen. Rör runt färsen så det blir en smet.
  3. Forma färsen som en rulle och vira gladpack runt den.Lägg den i frysen en stund.
  4. Medans köttet ligger i frysen ska du ta resten av kantarellerna, och lägga dom i en panna. Strimla purjolöken och lägg ner den i pannan. Häll grädden över svampen och purjolöken. Låt det puttra i 5 minuter. Krydda såsen efter egen smak, alltså gräddblandningen.
  5. Tag nu ut färsen från frysen och skiva den i 2 cm tjocka skivor. Stek den på järnet på båda sidorna. Lägg köttet i en form och häll över såsen.
  6. Servera med klyftpotatis eller hasselbackspotatis, och en god sallad.
  7. Tips: Vill du så uteslut såsen och servera svampen vid sidan om och en kall sås på hjortron och matlagningsyoughurt. Det finns på recept på det i min kokbok under rökt älgkött. Det går utmärkt med vildsvinsfärs, lammfärs eller älgfärs.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 7 mars 2011

    Tack för ett bra recept! Jag är rädd att jag som vanligt inte följt ditt recept till punkt och pricka, hade varken Piffi eller Aromat. Kryddade med salt, peppar och viltkrydda. Sen hade jag kantarellerna bredvid för barnen gillar inte svamp, tur för mig! Men det här var toppen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.