- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En kebab som jag gör hemma på spisen.
Instruktioner
- Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, smulad mejram, lökpulver, oregano, paprika, spiskummin, basilika, kajennpeppar, kycklingfond, citronsaft, salt och peppar.
- Kavla ut en klick färs mellan dubbla bakplåtspapper till en lövtunna sjok. Dra av det övre papperet och vänd ner köttfärsen i het stekpanna. Efter någon sekund släpper det andra papperet så det går att dra loss.
Vänd köttet och stek andra sidan. 15 sekunder per sida brukar räcka.
Lägg köttet på skärbräda och skär det i ett par centimeter breda strimlor.
- Tillbehör som jag tycker är goda till min Kebab
3 st Tomater
1/3 dels Gurka
1 st Paprika
1 st Rödlök
1/2 st Citron
2 msk Olivolja
4-8 st Pitabröd
150 g Fetaost
Sallad t ex isberg, roman, rucola efter säsong och smak
Svarta oliver, granatäpple och valnötter
Salt och svartpeppar efter smak
Dela tomater, gurka, paprika och rödlök i mindre bitar. Blanda citronsaft, olivolja, salt och peppar till en dressing. Häll över grönsakerna och salladen. och toppa med smulad fetaost. Garnera gärna med oliver, granatäpple och valnötter.
Publicerat den
13 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar