Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk Kebab

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En kebab som jag gör hemma på spisen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, smulad mejram, lökpulver, oregano, paprika, spiskummin, basilika, kajennpeppar, kycklingfond, citronsaft, salt och peppar.
  2. Kavla ut en klick färs mellan dubbla bakplåtspapper till en lövtunna sjok. Dra av det övre papperet och vänd ner köttfärsen i het stekpanna. Efter någon sekund släpper det andra papperet så det går att dra loss. Vänd köttet och stek andra sidan. 15 sekunder per sida brukar räcka. Lägg köttet på skärbräda och skär det i ett par centimeter breda strimlor.
  3. Tillbehör som jag tycker är goda till min Kebab 3 st Tomater 1/3 dels Gurka 1 st Paprika 1 st Rödlök 1/2 st Citron 2 msk Olivolja 4-8 st Pitabröd 150 g Fetaost Sallad t ex isberg, roman, rucola efter säsong och smak Svarta oliver, granatäpple och valnötter Salt och svartpeppar efter smak Dela tomater, gurka, paprika och rödlök i mindre bitar. Blanda citronsaft, olivolja, salt och peppar till en dressing. Häll över grönsakerna och salladen. och toppa med smulad fetaost. Garnera gärna med oliver, granatäpple och valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.