Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk ostkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt falsk då den inte innehåller ost alls.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka squshtärningarna i vatten till de blir mjuka så att de kan mosas. Häll av överblivet vatten i en sil-durkslag. Mosa squashen.
  2. Vispa ihop övriga ingredienser och häll i squashmoset då det svalnat lite.
  3. Häll i en lättsmord form, jag brukar använda en pajform, modell något större.
  4. Grädda i 200 grader i 45 min.
  5. Serveras ljummen med grädde och sylt (gärna lingonsylt).

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • liab 17 augusti 2009

    Bjöd familjen på detta idag och alla barn, som är livrädda för grönsaker, åt med god aptit! Trodde inte att det kunde bli så bra. Jag skalade squashen och använde stavmixer för att finfördela de kokta bitarna, så det blev en ganska slät smet. Detta gör vi definitivt igen.

  • Bullemor 28 augusti 2010

    Fantastiskt god "ostkaka" som knappt går att skilja från en äkta! Tog hälften grädde och mjölk samt lämnade lite av mandeln lite grovhackad för en mer spännande struktur. Tusen tack för receptet!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.