Billigare allternativ än oxfilé och supergott.
Instruktioner
- Blanda oxfärsen med kryddorna. Är den mycket mager-torr tag i lite vatten.
- Rulla den till en kort och tjock rulle, rulla sedan in den i gladpack och lägg den i frysen ca 1-2 timmar.
- Sätt på ugnen 200-225 grader. Har du varmluft så sänk graderna med 25 %.
- Tag ut rullen ur frysen. Om så önskas en mera kryddstark filé så rulla den i grön eller rosépeppar. Ibland får man trycka lite så det fastnar.
- Skär den i lite tjockare skivor. Stek till dem på hög värme runt om i stekplåten med lite margarin. Tag upp dem och lägg dem i en ugnfast form.
- Blanda milda mat och soya till önskad smak ev. mera kryddor.
- Häll det över filén och in i ugnen. Nu är tiden helt beroende på om ni vill ha medium eller genomstek samt hur tjocka skivor ni skar, men steker man den för länge kan den bli torr.
- Själv har jag den inne ca 20-30 minuter. Har rätt tjocka 3-4 cm skivor. När den kommer ut så ställer jag den en stund för värmeutjämning.
- Ät och njut!
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!