Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk porterstek

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta recept ger en mildare smak till både kött och sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp öl, juice, soja, buljongtärningar, kryddor samt skivad lök och morötter i en gryta som köttet ligger trångt i och där kokspadet åtminstone når halvvägs upp på köttet.
  2. Torka av köttet och lägger ner det i grytan.
  3. Koka sedan köttet i spadet i 30 minuter under lock. Vänd köttet och stick ned en kötttermometer mitt i köttet och låt det koka till kötttermometern visar 75 grader.
  4. Låt köttet ligga kvar i spadet 15-20 minuter. Vira in köttet i folie, om du vill att det skall vara lite varmt vid servering.
  5. Sila av spadet och mät det. Späd med vatten till 7 dl.
  6. Vispa ut mjölet i hälften av grädden till en slät smet.
  7. Häll det avsilade spadet, mjölredningen och grädden i en kastrull och koka upp under omrörning och låt puttra i några minuter.
  8. Servera köttet i tunna skivor med såsen, pressad potatis och dina favoritgrönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.