- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Detta recept ger en mildare smak till både kött och sås.
Instruktioner
- Koka upp öl, juice, soja, buljongtärningar, kryddor samt skivad lök och morötter i en gryta som köttet ligger trångt i och där kokspadet åtminstone når halvvägs upp på köttet.
- Torka av köttet och lägger ner det i grytan.
- Koka sedan köttet i spadet i 30 minuter under lock.
Vänd köttet och stick ned en kötttermometer mitt i köttet och låt det koka till kötttermometern visar 75 grader.
- Låt köttet ligga kvar i spadet 15-20 minuter.
Vira in köttet i folie, om du vill att det skall vara lite varmt vid servering.
- Sila av spadet och mät det.
Späd med vatten till 7 dl.
- Vispa ut mjölet i hälften av grädden till en slät smet.
- Häll det avsilade spadet, mjölredningen och grädden i en kastrull och koka upp under omrörning och låt puttra i några minuter.
- Servera köttet i tunna skivor med såsen, pressad potatis och dina favoritgrönsaker.
Publicerat den
21 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar