Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk sjötunga

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kalori- och kolhydratrik helt underbar fiskrätt! Allt-i-ett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken, lägg lite räkor+dill och citronpeppar på varje filé och rulla ihop dem. Smält 50 g smör i en kastrull, lägg ner fisken, strö på lite citronpeppar. Sätt på locket och låt det sjuda i ca 15 min.
  2. Under tiden skalar du potatis, kokar den och gör ett gott mos.
  3. Gör en vanlig stuvning av ca 2,5 dl mellangrädde och lite mjölk. Lägg räkorna och klippt dill i stuvningen, smaksätt med salt och peppar. Räkorna får inte koka!
  4. Lägg fiskrullarna i mitten av en ugnsform, lägg moset runt om och häll stuvningen över fisken. Gratinera i ugnen, ca 250-275 grader tills det fått en vacker färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.