God och mustig soppa med smak av vilt.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Häll av svampspadet men spara det. Strimla lövbiffen.
- Fräs lök, svamp och lövbiff i en kastrull i lite matfett. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten, svampspad och minifraiche. Låt koka upp.
- Tillsätt soja, timjan och buljongtärning. Låt soppan koka samman lite, ca 6-8 minuter. Smaka av. Bjud gärna pepparrotsbaguette till.
- Tips!
Skär 1/4 baguette i centimetertjocka skivor lite på snedden. Rör samman 25 g smör med 1/2 msk riven pepparrot och bred det över brödet. Strö eventuellt över lite riven ost. Gratinera mitt i 225° varm ugn ca 10 minuter.
Publicerat den
11 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
måste säga tta detta recept både ser o låter gott.. men tänkte att de även kanske funkar som gryta.. till kanske ris eller potatis, har du eller någon annan prövat? tacksam för svar.. MVH Maria
Jag fick också känslan av att det skulle vara gott som gryta, ta i lite mer mjöl kanske så det blir lite tjockare och servera med ris, mums tror jag!
Så gott att tårna krullar sig! Gjorde gryta av den och serverade med ris och smörsaltade haricot verts. Dessutom hade jag i två krossade enbär för att förstärka viltsmaken.
Gjorde om denna till en gryta och serverade med ris. Hade dock i färska champinjoner istället för konserverade. Men tyckte att det smakade lite så nästa gång ska jag nog ha i lite fond och kanske lite enbär också.