Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falska änder!

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En läcker och lyxig bjudrätt, många ingredienser och lite omständig att göra, men det är det värt . Resultatet är urgott och det ser proffsigt ut. Garanterat succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader. Finhacka löken och fräs i fettet, tillsätt färsen och bryn 7-8 minuter och krydda. Klipp katrinplommonen i småbitar, finhacka äpplet och skiva bananen och blanda ner allt i färsen, låt puttra försiktigt under lock i c:a 10 minuter.
  2. Ta hälften av färsen och forma till 4 halvmånebitar och lägg på ugnsäkert fat eller plåt. Lägg en halv skinkskiva på varje färsbädd och fördela resten av färsen på de fyra "änderna".
  3. Kavla smördegsplattorna till c:a 20x20. Dela dom och täck varje färskulle med degen. Se till att den verkligen täcker, nyp till i nederkanten mot fatet/plåten runt om. Pensla hela med äggula. Snitta några småsnitt så att luft kan pysa ut. Grädda i c:a 10 min. Servera med broccoli, sallad och ett gott vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.