- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En läcker och lyxig bjudrätt, många ingredienser och lite omständig att göra, men det är det värt . Resultatet är urgott och det ser proffsigt ut. Garanterat succé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275 grader.
Finhacka löken och fräs i fettet, tillsätt färsen och bryn 7-8 minuter och krydda. Klipp katrinplommonen i småbitar, finhacka äpplet och skiva bananen och blanda ner allt i färsen, låt puttra försiktigt under lock i c:a 10 minuter.
- Ta hälften av färsen och forma till 4 halvmånebitar och lägg på ugnsäkert fat eller plåt. Lägg en halv skinkskiva på varje färsbädd och fördela resten av färsen på de fyra "änderna".
- Kavla smördegsplattorna till c:a 20x20. Dela dom och täck varje färskulle med degen. Se till att den verkligen täcker, nyp till i nederkanten mot fatet/plåten runt om. Pensla hela med äggula. Snitta några småsnitt så att luft kan pysa ut.
Grädda i c:a 10 min.
Servera med broccoli, sallad och ett gott vin.
Publicerat den
14 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar