Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falubiffar med bacon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad falukorvsvariant som blev mycket uppskattad. Inspirerad av Geronimos Falukorvstournedos.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200° Smörj en ugnsform. Skär falukorven i skivor, ca 1½ cm tjocka. Tryck ut en klick Baconost på hälften av skivorna. Lägg de andra skivorna ovanpå. Linda en baconskiva runt varje "dubbelbiff". Placera "biffarna" i formen. Skär löken och tomaterna i båtar och placera dem mellan biffarna. Klicka i mer smör till sky. Strö ev. någon god örtkrydda över (timjan är min favorit). Låt stå i ugnen ca 25 minuter (medan potatisen kokar). Serveras med potatismos och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • niionstjej 13 december 2011

    Jättegott och enkelt att göra. Går hem varje gång jag har gjort denna maträtt =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.