Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falufestgratäng med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vardagsgott och enkelt, där två sorters ost bildar ett frasigt osttäcke på gratängen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla och stek korven för sig i hälften av smöret. Skiva och stek svampen så vätskan försvinner, tillsätt resten av smöret och stek tills svampen fått färg. Salta, peppra och pressa över vitlök. Blanda ner korven i pannan. Tillsätt tomaterna i bitar. Koka 5 minuter utan lock. Skölj spenaten och rör ner den.
  3. Häll korvröran i en gratängform. Häll av vätskan från majsen eller bönorna och häll dem i formen. Blanda créme fraiche och riven ost och bred det över. Gratinera i ca 20 minuter till fin färg.
  4. Servera falugratängen med kokt ris, pasta eller potatis och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.