Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falugratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Min familj älskar den här gratängen. Jag har hittat receptet i matmagasinet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 224 grader. Skär falukorven i tärningar, ansa och skiva purjolök och svamp. Skär ananasen i mindre bitar. Varva falukorv, purjolök , svamp, ananas, bacon och potatistärningar i ugnsäker form. Blanda samman ostsås, grädde,tomatpuré, chilisås, vitlök, salt och cayennepeppar.. Häll såsen över gratängen och avsluta med den rivna osten. Tillaga i mitten av ugnen i 20 - 30 min.
  2. Den här rätten kan du göra lite som du vill, vitlök kan tex bytas mot vitlöksalt . Jag gör ju såklart större portioner än vad som står här eftersom jag har tre killar och en man som är hungriga av sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.