Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falugratäng

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Enkelt och matnyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär morötter och palsternacka i slantar. Koka dem al dente (ca 10 min).
  2. Skiva under tiden falukorv och tomater i tunna skivor.
  3. Häll av vattnet och lägg rotfrukterna i en ungsfast form som man smort med några droppar olja.
  4. Lägg ut falukorvsskivorna ovanpå rotfrukterna Bred ut spenaten som man saltat, pepprat samt smaksatt med vitlök ovanpå korven.
  5. Avsluta med att lägga ett lager med skivade tomater högst upp och strö över mozarellaost.
  6. Ugn: 200 grader, i ca 40 minuter.
  7. Om att man har RIKLIGT med rotfukter som bas behöver man inte ha potatis till denna rätt om man inte vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.