Gör din egen falukorv - Så vet du vad som finns i den.
Instruktioner
- Kör nötkött och lök i en mixer.
Tillsätt av vattnet så det blir en slät smet.
Tillsätt nitritsaltet och resten av vattnet under gång.
Tillsätt nu allt fläsk under mixning.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt mixern blanda allt ordentligt.
Stoppa smeten i krokfjälster och knyt av i lagom falukorvslängd.
Låt korven hänga en stund och torka.
Rök sedan korven varmt till en innertemp på 71°C.
Kyl därefter ner korven i isvatten till ca 8°C.
Stek i skivor eller gratinera hel i ugn.
- Man kan ersätta nitritsaltet med vanligt salt, men då blir korven blek i färgen och får kortare hållbarhet.
- Nitritsalt finns normalt inte i vanliga butiker men finns att köpa på Borgeby Kryddgårds hemsida.
Publicerat den
11 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar