Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv

 
Skriv ut

Gör din egen falukorv - Så vet du vad som finns i den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör nötkött och lök i en mixer. Tillsätt av vattnet så det blir en slät smet. Tillsätt nitritsaltet och resten av vattnet under gång. Tillsätt nu allt fläsk under mixning. Tillsätt resten av ingredienserna och låt mixern blanda allt ordentligt. Stoppa smeten i krokfjälster och knyt av i lagom falukorvslängd. Låt korven hänga en stund och torka. Rök sedan korven varmt till en innertemp på 71°C. Kyl därefter ner korven i isvatten till ca 8°C. Stek i skivor eller gratinera hel i ugn.
  2. Man kan ersätta nitritsaltet med vanligt salt, men då blir korven blek i färgen och får kortare hållbarhet.
  3. Nitritsalt finns normalt inte i vanliga butiker men finns att köpa på Borgeby Kryddgårds hemsida.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.