Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv med blomkålsmos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ofta äter vi falukorv med potatismos men här kan du pröva en ny, GI-vänlig variant- Blomkålsmos!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen. Koka buketterna i saltat vatten i 5 minuter eller tills den är mjuk. Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos. Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt. Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör. Stek korvskivorna några minuter per sida. Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick av senap och ketchup.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ahls 6 april 2011

    gott och enkelt att tillaga

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.