Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv med grekisk pytt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den grekiska pytten är också god att servera till grillat kött, fågel eller fisk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis och lök i små tärningar. Lägg dem i en bakpappersklädd långpanna och ringla över oljan. Stek mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter. Skölj och bryt blomkålen i små buketter. Skölj, kärna ur och fintärna paprikan. Blanda ner blomkål och paprika i långpannan och stek ytterligare 10 minuter.
  2. Skär osten i små kuber och blanda i pytten tillsammans med oliverna. Smaka av med salt och peppar. Strö över oregano. Skär korven i tunna skivor och stek dem utan extra matfett i en stekpanna ca 2 minuter per sida. Servera korven med den grekiska pytten till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.