Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv med krispigt täcke & ostgratinerat mos

(2 kommentarer)  
Falukorv med krispigt täcke & ostgratinerat mos Falukorv med krispigt täcke & ostgratinerat mos
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott och hyfsat enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Gör moset enligt anvisning på paketet. Vispa i äggulor, olja och 2/3 av västerbottensosten. Rör ihop ketchup, senap och soja. Vänd ner den rostade löken. Låt »svälla« ett par minuter.
  3. Skär skåror i falukorven och lägg över den i en ugnssäker form. Klicka eller skeda moset längs med kanten på formen. Strö över resterande ost.
  4. Halvera tomaterna och bryn snittsidorna hastigt i en het lättoljad stekpanna. Lägg över dem i ugnsformen.
  5. Ställ in formen i ca 25 minuter, tills korven och moset fått fin färg. Klicka hälften av lökblandningen över korven när ca 5 minuter återstår av tillagningen (sätt ev på grill).
  6. Servera korven med resterande lökblandning och en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • irrevirre 4 oktober 2008

    Riktigt god vardagsmat som de flesta gillar rätt och slätt!

  • eva_jonte 22 september 2009

    mkt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.