Het variant av ungsfalukorv. Saftig och underbart god tycker jag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
Smöra formen och häll i salsan. Blanda creme fraiche med matlagningsgrädden och häll detta över salsan. Rör om lätt så det blandar sig en aning. Skiva falukorven och lägg skivorna omlott (senap och ketchup också om så önskas)med de skivade tomaterna, på salsabädden. Låt lökringarna spridas över korvskivorna. Lägg cocktailtomaterna utmed sidorna i formen. Strö över rikligt med den rivna osten.
- Sätt in formen i miten av ugnen och låt den stå cirka 15-20 minuter. Osten ska vara gyllenbrun och det ska ha puttrat i formen en stund. Då är den klar.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Säkert väldigt gott om man inte använder het tacosås, men som det var nu blev det nästan oätligt för både mig och sambo tyvärr. Nästa gång provar vi med medium!
Jättegott, och toppen när det är en alltiett gryta. Jag bytte ut Chunky salsa, het, till salsa dip, medium. Jag använde heller inte hela burken, utan smakade mig fram till det som passar oss i smak. Det blev gott, så den här rätten kommer jag att göra fler gånger.
Glömde säga att jag hade kokt potatis i botten på formen, och hällde såsen överst.
Riktigt god korv rätt... tog medium chunky salsa sås istället. Uppskattad här hemma, kommer att göras fler gånger.
Idag gjorde vi denna rätt och den vart jättegod :)
Det här var riktigt gott. Fast jag hoppade över coctailtomaterna. Tyckte det räckte med de skivade tomaterna. Jag serverade mos till. Nästa gång ska jag nog göra som nån skrev, potatis i botten och då göra lite mer "sås". men tack för ett bra recept../ Inger
Kommer laga denna till maken idag :-D