Även falukorv kan betyda fest! Överraska familjen med ett litet torn av korv, potatismos och gräddig vitkål.
Instruktioner
- Gör först potatismoset.
- Gräddkokt vitkål: Grovstrimla vitkålen. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Låt fräsa samman i margarinet.
- Tillsätt grädden och låt puttra tills grädden nästan kokat in och kålen mjuknat. Smaka av med salt och peppar. Ansa och skölj purjolöken, strimla den och tillsätt den strax före uppläggningen.
- Skär korven i 12 skivor. Skala och skiva shalottenlöken tunt. Smält matfettet, bryn löken, stek falukorven. Dela baconskivorna och knaperstek dem. Lägg dem på hushållspapper och låt rinna av.
- Lägg en skiva korv i botten, varva med potatismos, korv, vitkål, korv och toppa med bacon och lök. Garnera med persilja.
- Vill du göra det enkelt för dig så kan du lägga upp rätten portionsvis i grupper på tallriken. Om du lagar till fler än fyra persioner är detta uppläggningssätt bättre eftersom rätten då inte kallnar lika fort som när du gör små torn.
Publicerat den
9 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej vännen, detta var ett kul recept, som vanligt klarar jag inte att följa recept men har ändå testat konceptet. Ungarna vill ju inte ha kålen, men det tyckte jag var gott. Uteslöt bacon bara för att jag läste receptet för dåligt. Men gött på det hela... Så det blir en trea, bara för att JAG inte gjort receptet som det var tänkt.