Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv på Kinavis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt din kokkonst inspireras av det kinesiska köket. Lägg korven i marinad och woka den sedan tillsammans med grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda olja, soja, sherry och ingefära till marinaden. Skär korven i stavar och lägg dem i en dubbel plastpåse. Häll på marinaden och knyt påsen. Pressa ut så mycket luft som möjligt. Vänd påsen så att all korv täcks av marinaden. Sätt på riset på kokning.
  2. Skölj och strimla paprikan. Snitta upp och skölj purjolöken noga och strimla den sedan.
  3. Skaka samman buljong, tomatpuré och mjöl i en redningsbägare. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med höga kanter. Fräs korven med marinaden under omrörning i en minut. Ta upp korven. Fräs grönsakerna lika snabbt.
  4. Blanda korven med grönsakerna. Tillsätt redningen och låt den tjockna under omrörning. Smaksätt med salt, peppar och sesamolja. Servera genast med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.