Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv på nytt sätt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nu har jag vandrat ganska långt tillbaka i tiden och hamnat i år 1950. Men falukorv är alltid falukorv och nya idéer att anrätta den kan vara nya även om de är gamla, om man så säger!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den halvfärdig. Skär purjon i 2-3 cm långa bitar och koka den halvfärdig i lättsaltat vatten. Ta undan 1 dl av purjospadet och lös upp den halva buljongtärningen i det.
  2. Smält margarinet i en låg serveringsgryta. Varva i den skivade potatisen och bryn den lätt. Placera den halvkokta purjon och den i lika stora bitar skurna falukorven ovanpå potatisen. Slå buljongen över och låt anrättningen puttra under lock ca 10 minuter.
  3. Innan rätten serveras strör du över färskriven pepparrot.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Yvonne54 6 april 2009

    KAN DU SKRIVA UT

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.