Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

falukorvsgratäng

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och god. Passar hela familjen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisen i mindre bitar och koka upp för att göra potatismos. Vispa ihop med mjölk. Hacka purjolök och lägg i potatismoset.
  2. Haka lök och bacon i mindre bitar för att sedan bryna dem i en stekpanna, tills det har fått lite färg.
  3. Smält smör/margarin och tillsätt creamfreiche,tomatpuré, senap och kryddor samt salt och peppar. Låt småputtra på svag värme några minuter.
  4. Bre över potatismoset i en ungfast form. Häll över bacon och gullöken.
  5. Skär korven i centimeter tjocka bitar och tryck ned en bit i potatisen.
  6. Häll över såsen, och avsluta med att strö över ost.
  7. 225 grader 15 min

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Bumbis 18 februari 2011

    Gott tyckte vi allihopa. Hoppade dock över smöret i såsen och tog lite i moset istället. Kommer säkert att göras fler gånger.

  • Maiden 27 mars 2011

    Verkligen supergott! En lite festligare variant av falukorv i ugn som garanterats kommer göras flera gånger!

  • tomisi 10 februari 2012

    Toppengod vardagsmat. Rekommenderas varmt.

  • EKC6150 19 november 2014

    En ganska festlig variant på falukorv.Det här gillade vi.Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.