Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorvsgratäng med färsk spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Servera gärna med en råkostsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Skiva svampen och hacka spenaten grovt. Fräs svampen lätt i stekpanna med smör. Rör ner spenaten och purjolöken, salta och peppra. Lägg blandningen i botten på en eldsfast form.
  2. Häll bort vattnet från potatisen och mosa den lite grovt med grädden. Blanda ner äggulorna, salta och peppra. Klicka ut moset längs kanterna i formen. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva falukorven och lägg i formen.
  3. Blanda dijonnaisen med osten och crème fraichen. Bred blandningen över korven. Så här långt kan man förbereda i god tid. Gratinera i ugnen ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.