En snabbare variant på pepparrotskött och minst lika gott.
Smal är rätten också, framför allt om en magrare korv används.
Instruktioner
- Skala potatis och morötter. Klyfta potatis och skiva morötterna. Ansa ev färsk broccoli eller tina frusen. Skala och klyfta rödlöken, skär korven i bitar.
- Koka upp hönsbuljongen. Lägg i potatisklyftorna och låt dem koka 3 min. Tillsätt morotsslantarna och koka ytterligare 3 min. När potatisen börjar bli mjuk tillsätts broccoli, lök och falukorv. Låt sjuda ytterligare 5 min. Sila av buljongen, som sparas. Håll grytan varm under lock.
- Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet. Späd med buljongen lite i taget under vispning.
- Smaka av med ättika, socker, salt, peppar och pepparrot. Lägg upp grytan och häll den varma såsen över.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar