Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorvsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabbare variant på pepparrotskött och minst lika gott. Smal är rätten också, framför allt om en magrare korv används.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och morötter. Klyfta potatis och skiva morötterna. Ansa ev färsk broccoli eller tina frusen. Skala och klyfta rödlöken, skär korven i bitar.
  2. Koka upp hönsbuljongen. Lägg i potatisklyftorna och låt dem koka 3 min. Tillsätt morotsslantarna och koka ytterligare 3 min. När potatisen börjar bli mjuk tillsätts broccoli, lök och falukorv. Låt sjuda ytterligare 5 min. Sila av buljongen, som sparas. Håll grytan varm under lock.
  3. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet. Späd med buljongen lite i taget under vispning.
  4. Smaka av med ättika, socker, salt, peppar och pepparrot. Lägg upp grytan och häll den varma såsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.