Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorvsgryta med honungsäpplen

(1 kommentar)  
Falukorvsgryta med honungsäpplen Falukorvsgryta med honungsäpplen
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Honung, russin och äpplen ger god smak till den lättlagade grytan. Skär gärna falukorven i "knubbiga" bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i smala klyftor. Dra av skinnet på korven och skär den i bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
  2. Fräs löken mjuk i olivoljan i ca 3-4 min. Tillsätt korven och äppelklyftorna. Smula över den halva hönsbuljongtärningen och fräs ytterligare 2-3 min.
  3. Tillsätt honung, senap, russin och grädden. Låt allt sjuda under lock ca 2-3 min. Smaka av med svartpepparn. Blanda i persiljan.
  4. Servera med kokt potatis och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mindy2 6 december 2009

    Tack! Det här gillade jag verkligen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.