Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjens äppelpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Är enkel och snabb att göra och blir bäst med fasta, lite syrliga äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda degen, gärna i en matberedare och låt den vila kallt minst en timme.
  2. Sätt ugnen på 200º.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, picka den med en gaffel och förgrädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen.
  4. Bottna med rivna äpplen, vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den över.
  5. Grädda i ytterligare ca 35 minuter.
  6. Servera den gärna med en klick mjuk vaniljglass men den är god precis som den är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.