Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjepizza

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nam nam

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt matolja, salt och mjöl. Knåda degen blank och smidig. Låt jäsa 45 minuter under duk.
  2. Stjälp upp degen och knåda den smidig på nytt. Kavla ut degen och lägg den på lätt smord långpanna. Drag ut degen lätt med fingrarna så att den täcker hela bottnen och går upp en liten bit på kanten.
  3. Bred salsan över hela pizzabottnen. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg dem ovanpå. Strö över den rivna osten.
  4. Dela baconskivorna i mindre bitar och fördela dem över pizzan. Skär ädelosten i tunna skivor och lägg dem ovanpå. Strö över oliverna. Låt pizzan jäsa 20 minuter.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills pizzan har fått fin färg och degen är genomgräddad. Bjud kålsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • catlover 10 juli 2009

    Hur mycket mjöl ska det vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.