Familjepizza med kebabfyllning = MUMS!
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, salt, olja, smulad jäst och vatten i en bunke och arbeta ihop till en smidig deg med en träsked. Låt degen jäsa 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, 30 x 40 cm. Rulla upp degen på kavelpinnen och lägg degen på ett bakplåtspapper.
- Bred pizzasås eller chilisås över degen, men inte ända ut i kanten. Strö över osten.
- Fräs färsen i en stekpanna utan matfett och krydda med kebabkrydda. Bred den smuliga färsen över pizzan.
- Förvärm plåten i ugnen ca 5 minuter, så att den blir het. Ta ut plåten och för över bakplåtspapperet med pizzan till plåten. Grädda pizzan i mitten av ugnen, ca 15-20 minuter.
- Blanda samman turkisk yoghurt, kebabkrydda och ketchup till en sås. Smaka av med salt och peppar. Skär upp pizzan i bitar och servera med sås, pizzasallad och feferoni.
- Tips!
Turkisk yoghurt har högre fetthalt och är krämigare än vanlig naturell yoghurt. Hittar du inte den turkiska varianten så kan du låta vanlig yoghurt rinna av i ett melittafilter.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte god pizza blir fler gånger jag gör denna super god
Hej! Jag undrar: Vad ska det var för grader i ugnen? hälsningar kokos
super god pizza