Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjepizza med kebabfyllning

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Familjepizza med kebabfyllning = MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, salt, olja, smulad jäst och vatten i en bunke och arbeta ihop till en smidig deg med en träsked. Låt degen jäsa 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, 30 x 40 cm. Rulla upp degen på kavelpinnen och lägg degen på ett bakplåtspapper.
  3. Bred pizzasås eller chilisås över degen, men inte ända ut i kanten. Strö över osten.
  4. Fräs färsen i en stekpanna utan matfett och krydda med kebabkrydda. Bred den smuliga färsen över pizzan.
  5. Förvärm plåten i ugnen ca 5 minuter, så att den blir het. Ta ut plåten och för över bakplåtspapperet med pizzan till plåten. Grädda pizzan i mitten av ugnen, ca 15-20 minuter.
  6. Blanda samman turkisk yoghurt, kebabkrydda och ketchup till en sås. Smaka av med salt och peppar. Skär upp pizzan i bitar och servera med sås, pizzasallad och feferoni.
  7. Tips! Turkisk yoghurt har högre fetthalt och är krämigare än vanlig naturell yoghurt. Hittar du inte den turkiska varianten så kan du låta vanlig yoghurt rinna av i ett melittafilter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • gunnarstorp 28 februari 2009

    Jätte god pizza blir fler gånger jag gör denna super god

  • kokos 24 mars 2009

    Hej! Jag undrar: Vad ska det var för grader i ugnen? hälsningar kokos

  • monicadanell 23 december 2009

    super god pizza

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.