Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fannys frysta cheesecake-tårta

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Supergod. Kan förberedas och frysas flera dagar innan. När man har gäster ska man inte stå i köket hela tiden, utan kunna umgås med gästerna.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. 1. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24 cm. 2. Mixa digestivekex, kanel och smält smör småsmuligt och tryckt ut smulorna i botten på formen. Grädda botten 6-7 minuter och låt den sedan kallna helt. 3. Dela äggen och vispa vitorna (torr, ren visp, ren skål) till fast skum med saltet. 4. Flytta vispen till en skål med äggulor och socker och vispa det pösigt. Vispa även ner vaniljsocker och ost häri. 5. Flytta slutligen vispen till en skål med grädden och vispa till fast skum. 6. Vänd samman innehållet i de tre skålarna och häll den luftiga massan i formen. 7. Stöt eller mixa två digestivekex med kanel och strö smulorna över tårtan. Frys tårtan 2-3 timmar. gärna över natten. Tårtan blir god om den får mjukna en kvart iannan den serveras med skivad kiwi på.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • ros 28 juni 2008

    Fler förslag: Frys den utan att lägga krossade digestivekex ovanpå. Vid servering: sikta cacao över och riv mörk choklad. Tillbehör efter årstid och smak. Jordgubbar, kiwi, vinbär, björnbär, hallon, blåbär, mandariner mm

  • sonja55 22 oktober 2008

    Har gort denna cheesecake många gånger, jag brukar blanda i dajmkulor i smeten, det blir jättgott. Det var bara ett litet tips. MVH Sonja

  • EmmiEmmi 14 januari 2009

    Mama mia! VA GOOOD! Tackar för ett enkelt recept!... och gott såklart!

  • JulleRull 28 februari 2010

    Jättegod cheesecake, kiwin bröt av det söta med lite surt de va gött :)

  • 89_angelica 24 maj 2012

    Jag älskar denna kakan, brukar göra den när jag har gäster och den uppskattas alltid!

  • ros 25 maj 2012

    Denna chessecake är en av mina favoriter. Det är så bra att man kan göra den minst en vecka i förväg. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.