Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24 cm.
2. Mixa digestivekex, kanel och smält smör småsmuligt och tryckt ut smulorna i botten på formen. Grädda botten 6-7 minuter och låt den sedan kallna helt.
3. Dela äggen och vispa vitorna (torr, ren visp, ren skål) till fast skum med saltet.
4. Flytta vispen till en skål med äggulor och socker och vispa det pösigt. Vispa även ner vaniljsocker och ost häri.
5. Flytta slutligen vispen till en skål med grädden och vispa till fast skum.
6. Vänd samman innehållet i de tre skålarna och häll den luftiga massan i formen.
7. Stöt eller mixa två digestivekex med kanel och strö smulorna över tårtan. Frys tårtan 2-3 timmar. gärna över natten.
Tårtan blir god om den får mjukna en kvart iannan den serveras med skivad kiwi på.
Fler förslag: Frys den utan att lägga krossade digestivekex ovanpå. Vid servering: sikta cacao över och riv mörk choklad. Tillbehör efter årstid och smak. Jordgubbar, kiwi, vinbär, björnbär, hallon, blåbär, mandariner mm
Har gort denna cheesecake många gånger, jag brukar blanda i dajmkulor i smeten, det blir jättgott. Det var bara ett litet tips. MVH Sonja
Mama mia! VA GOOOD! Tackar för ett enkelt recept!... och gott såklart!
Jättegod cheesecake, kiwin bröt av det söta med lite surt de va gött :)
Jag älskar denna kakan, brukar göra den när jag har gäster och den uppskattas alltid!
Denna chessecake är en av mina favoriter. Det är så bra att man kan göra den minst en vecka i förväg. Lycka till!