Detta är en brownie som gör succe, på varje kaffebord.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Smält choklad och smör. Blanda i nötterna. Vispa ägg med socker och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ihop bakpulver och vetemjöl. Vänd ner chokladblandningen och den krossade dajmen.
- Häll i en form med löstagbar kant som du lagt ett smort och bröat smörgåspapper i botten. Baka i ugnen i 10-12 minuter. och låt svalna.
- Hallon eller jordgubbsmousse:
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Kör de tinade bären i en mixer så att det blir en slät puré. Blanda med saften. Blanda grekisk yoghurt , grädde och socker och vispa till en lös konsistens. När du smälter gelatinbladen kan du ta lite av bärblandningen eller ca ½ dl av grädden och smälta tillsammans med det.
- Blanda sedan ner det i bärpurén och vänd ner i gräddyoghurten. Häll i formen och släta till ytan. Ställ in i kylen medan du gör vaniljmoussen.
- Vaniljmousse:
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädde, vaniljsocker och socker löst. Blanda ner vaniljkrämen. Ta ca ½ dl och lägg i en microsäker form tillsammans med gelatinet och smält i micron. Vänd sedan ner i vaniljgrädden.
- Häll försiktigt över ner i formen över hallonmoussen. Släta till ytan och låt stå i kylen helst över natten.Dekorera med choklad, blommor eller bär.
Publicerat den
19 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar