Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fantastisk brownietårta

 
Skriv ut

Detta är en brownie som gör succe, på varje kaffebord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smält choklad och smör. Blanda i nötterna. Vispa ägg med socker och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ihop bakpulver och vetemjöl. Vänd ner chokladblandningen och den krossade dajmen.
  2. Häll i en form med löstagbar kant som du lagt ett smort och bröat smörgåspapper i botten. Baka i ugnen i 10-12 minuter. och låt svalna.
  3. Hallon eller jordgubbsmousse:
  4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Kör de tinade bären i en mixer så att det blir en slät puré. Blanda med saften. Blanda grekisk yoghurt , grädde och socker och vispa till en lös konsistens. När du smälter gelatinbladen kan du ta lite av bärblandningen eller ca ½ dl av grädden och smälta tillsammans med det.
  5. Blanda sedan ner det i bärpurén och vänd ner i gräddyoghurten. Häll i formen och släta till ytan. Ställ in i kylen medan du gör vaniljmoussen.
  6. Vaniljmousse:
  7. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädde, vaniljsocker och socker löst. Blanda ner vaniljkrämen. Ta ca ½ dl och lägg i en microsäker form tillsammans med gelatinet och smält i micron. Vänd sedan ner i vaniljgrädden.
  8. Häll försiktigt över ner i formen över hallonmoussen. Släta till ytan och låt stå i kylen helst över natten.Dekorera med choklad, blommor eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.