Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fantastisk nässelsoppa – Naturens gröna guld!

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag testade att göra nässelsoppa igår och det blev kanongott. Så enkelt att laga och både nyttigt och mättande. En riktig supersoppa som nästan inte kostar någonting att tillaga. Jag har massor av nässlor i kanten av vår tomt så det var enkelt att hitta själva huvudingrediensen. Just nu är nässlorna som allra godast när bladen är små och späda. Passa på att plocka om du har möjlighet. Det går båda att äta på en gång, förvälla och frysa in i små portioner eller torka så att du har hela året. Jag blev så inspirerad att jag plockade en hel säck och både torkade och förvällde. Nu skall det testas olika recept. Nässlan är otroligt näringsrik och kan användas både invärtes och utvärtes. Jag tänkte prova att göra nässelte idag och lite senare nässelolja som skall vara väldigt bra för hårbotten och friskt hår.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp 3l vatten i en stor kastrull. Häll i alla nässlor. Låt koka 5 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet i ett durkslag. Lägg de avrunna nässlorna i kastrullen igen och tillsätt resten av ingredienserna. Låt småputtra i ca 10 minuter. Mixa slätt med en stavmixer. Servera med riven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.