Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fantastisk tårta med rosor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Lite annorlunda. Något att severa på födelsedagen eller studenten kanske? För att se fortsättningen på tårtreceptet se: Kanderade blommor till tårta Hemgjord marsipan Fyllningar och Tårtbottnar

Ingredienser

Instruktioner

 1. Lägg ett tårtpapper ovanpå ett bakplåtspapper och/eller en tunn skiva av något slag. En bricka brukar gå bra. Se bara till att inte ha för hög och skarp kant på brickan.
 2. Lägg på första bottnen och täck den med ett tjockt lager äkta vaniljkräm. (se receptet jag har ute)
 3. Lägg på botten nr 2 och täck den med den mixade bärmassan.
 4. Lägg på den sista botten och smeta in hela kakan med grädde. Den behövs för att marsipanen ska fästa bra.
 5. Kavla ut den vita marsipanen så att du kan täcka tårtan med den. Lägg försiktigt på den. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper eller gladpack på och sedan rulla upp den på brödkaveln eller något liknande. Då kan du rulla ut den över tårtan sen.
 6. Se till att marsipanen ligger slätt på tårtan utan veck. Det gör inget om den är veckat nedtill som på en klänning, det är bara snyggt. Men se til att det blir jämnt.
 7. Kavla ut den bruna marsipanen så att du får ett långt band som du kan klä nederkanten / fållen med. Det ska vara ca 3 - 4 cm brett och måste vara långt nog för att nå runt hela tårtan. Gör du med veck så måste du göra det lite längre. Kanten där du sätter ihop dem kan suddas ut genom att du gnider på den med lite vatten. Bara ytterst lite.
 8. Ta de kanderade blombladen och arrangera dem ovanpå tårtan.
 9. Sätt fast silverkulor längs båda kanterna på det bruna bandet så att det ser ut som en söm. Du kan även lägga några silverkulor bland rosenbladen.
 10. Tårtan är färdig. Nu lyfter du tårtan med hjälp av brickan och låter sedan tårtpappret glida av bakplåtspappret och ner på serveringsfatet.
 11. Servera, ät och njut.
 12. P.S. Fungerar även bra till jul. Byt fyllningarna bara =)

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • ToxCat 29 maj 2011

  Till er som inte vill beställa brun marsipan via nätet har jag ett tips, man kan måla nederkanten tunt med chokladsås eller chokladfärg om man har tillgång till det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.