Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fantastiska cookies

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Min variant på chocolate chip cookies, en amerikansk klassiker. Krispiga i kanten och lagom sega i mitten, laddade med choklad och nötter. Perfekta tilltugget till en film och gärna i sällskap av ett stort glas kall mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 175 grader. Väg upp smöret i en vispskål och stoppa in i micron, kör 10 sekunder på högsta effekt. Mät upp socker och farinsocker i smörskålen, häll i spriten och vispa ihop tills allt är väl blandat. Vispa ner ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, salt, choklad, vaniljsocker och nötter och blanda ner det i smörsmeten. Vispa till smeten är jämnt fördelad, inte mer. Klicka ut på en bakplåtsklädd plåt, gärna med en glasskopa. Rulla snabbt ihop till bollar och tryck till lätt med handflatan på varje bit. De flyter ut en hel del, så det brukar vara lagom att grädda 9 stycken på varje plåt. Om du vill spara och frysa ner degbollar, gör samma sak, men lägg ner bollarna i en burk. Baka av i mitten av ugnen i cirka 10-12 min, kanterna ska vara ljust bruna. Låt kakorna svalna på plåten, servera helst samma dag eller frys in i en lufttät behållare.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • frikon74 16 november 2011

    Goda!

  • Enbaknordsbekannelser 20 november 2011

    Jaa, jag gjorde ett gäng idag faktiskt, med salta jordnötter, blev toppen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.