Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Får eller lamm i kål

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När mamma kokade "Får i kål" luktade det illa i hela trappuppgången. Man nästan skämdes...Men vad gott det sen smakade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar och lägg dem med ev ben i en gryta. Häll på hett vatten. Tillsätt salt, krossade pepparkorn och lagerblad. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 40 min.
  2. Skär under tiden kålen i stora klyftor. Lägg dem i grytan och koka tills allt är mjukt. Sammanlagd koktid är 1-1 1/4 timme. Klipp över persilja. Servera i djupa tallrikar. Smakar bättre om den tillagas dagen innan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LindaOstergaard 25 augusti 2010

    Får i kål er Norges Nasjonalrett

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.