Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farfalle con salmone e raddicchio - Farfalle med lax och rosésallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

– Det här receptet kommer från Treviso i norra Italien där man använder mycket raddicchio (rosésallad) i maten. Det är en gräddbaserad pasta där sötman från grädden och den kallrökta laxen gör sig väldigt bra med beskheten från salladen. Till såsen har jag valt att använda farfalle som passar utmärkt till gräddsåser, särskilt av mer rinnig karaktär, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Lägg i pastan lagom tills du börjar laga såsen. Häll ner olivoljan i en medelvarm panna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering. Strimla laxen och bryn den någon minut så att smakerna frigörs. Riv och pressa citronen och lägg lite citronskal åt sidan till garnering. Tillsätt citronskalet och citronsaften i stekpannan. Tillsätt den strimlade rosésalladen. Tillsätt det vita vinet samt vispgrädden. Tillsätt fiskfonden. Låt koka ihop i cirka 4-5 minuter. Vänd ner pastan i såsen och lägg upp på tallrikar. Toppa med kallrökt, ostekt lax samt rivet citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.