Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farfar Eriks mintkyssar

 
Skriv ut

Min farfars favoritgodis - jämte geléhallon som han kallade för "jungfrubröst". Ett riktigt gammaldags godis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka socker, vatten och ättikssprit tills lagen håller trådprovet. Häll sedan lagen i en skål och sätt till pepparmyntsoljan när lagen kallnat. Arbeta massan med en gaffel tills den blir slät, smidig och ganska fast. Placera skålen över vattenånga och rör sedan tills massan blir seg och tjockflytande.
  2. Klicka ut den med hjälp av teskedar på lätt oljat smörpapper. Låt stelna. Smält chokladen och garnera varje kyss med en klick. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.