Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farfars Pannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Recept från Farfar Arne

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop 2 ägg med hälften av mjölken. Blanda sedan in mjölet pö om pö för att undvika klumpar.
  2. När mjölet är uppblandat, häll i resten av ingerdienserna och sätt igång att smälta smöret i stekpannan. Häll i smöret när det smältoch rör om smeten ordentligt.
  3. Börja stek pannkakorna på hög värme, t.ex. på 9-10 av 12. Se till att pannkakorna blir tunna genom att lyfta upp stekpannan och fördela smeten jämt och tunnt. Vänd pannkakorna bara efter en knapp minut när ovansidan av pannkakan har styvnat samt att de små luftbubblorna är som små öppna kratrar.
  4. Servera med hallonsylt.
  5. Vill kan göra en större portion, öka till 3-6-3.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.