Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farfars skägg med vinbärsgelé

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Läckra marängtoppade rutor i långpanna smaksatta med rödvinbärsgelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker krämigt. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna, en i taget, i smörblandningen. Blanda bakpulver och vetemjöl och sikta i. Rör i mjölken.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 25x30 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan på nedersta falsen i ca 25 minuter.
  4. Undertiden vispar du äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till ett hårt skum. Vänd sedan ner resten av sockret.
  5. Bred gelé på den förgräddade kakan. Fördela marängsmeten ovanpå och grädda kakan ytterligare 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.