Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fårikål

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

En klassisk norsk rätt som tar mig tillbaks till barndommen. Blir bara godare och godare för varje gång en värmer upp den på nytt. Kan äta den många dagar i rad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka vitkålen ganska grovt, ca 2x2 cm bitar. Varva vitkål och kött i en stor kastrull. Lägg i mjöl, salt, och peppar (gärna i en behållare). Fyll med vatten så det når upp till hälften av mängden. Låt koka i minst 2 timmar.
  2. Serveras med kokt potatis.
  3. Obs! Ta bort svartpepparn då man tycker den har rätt styrka, annars lär den bli för stärk om man värmer upp den igen.
  4. Tips: Min man tycker det är gott med lingon till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.