Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farinlimpa

 
Skriv ut

En söt limpa som är enkel att baka

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder jästen och rör ut den i lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, farinsockret, saltet, nästa hela påsen rågsikt och äggen. Arbeta ihop till en deg. Låt den vila övertäckt på varm och dragfri plats i 15-20 minuter. Forma degen till limpor och jäs dessa i ca 40 minuter. Pensla de färdig jästa limporna med upp vispat ägg innan de gräddas mitt i ugnen i 225 grader i ~15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.