Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farinsockerkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Farinsockret ger en läcker, kryddig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg, farinsocker och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggblandningen tillsammans med smält smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 minuter. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik och pudra över florsocker över den innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.