Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Elsys pepparkakor

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Klassiskt recept på pepparkakor. Degen blir bättre och bättre ju längre den "vilar" så gör den i god tid innan bakningen. Man kan också med fördel frysa degen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, sirap, kanel, ingefära och nejlikor. Lägg i matfettet och låt det smälta i blandningen. Tillsätt strösockret. Låt det svalna.
  2. Blanda bikarbonat med 8 dl vetemjöl och rör ned i smeten. Låt vila kallt åtminstone tills nästa dag.
  3. Kavla degen och ta ut pepparkakor med formar. Grädda i 200 grader i några minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • sarah10 14 juni 2009

    SÅÅ goda!!

  • asalindchong 9 december 2009

    Jag ska laga dessa i morgon men vad betyder "3 kkp" strosocker? MVH Asa

  • kattis63 9 december 2009

    Jättegoda! Tack för ett bra recept :) / Katarina

  • charmaine 11 december 2009

    kkp betyder kaffekoppar....

  • Rumpkullan 14 december 2010

    Kkp betyder som sagt kaffekoppar. En kaffekopp motsvaras av 1,5 dl. Receptet innehåller alltså 4,5 dl socker, vilket hade varit bra mycket enklare om det stått.

  • fahannan 4 februari 2011

    Ja, kkp betyder som sagt kaffekopp. En kaffekopp är nånstans mellan 1 och 1½ dl - jag har ändrat i receptet men det tar tid innan det syns, förlåt. Det kan vara lite krångligt med gamla mått... :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.