Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Helgas Malungstårta

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god tårtbotten att avnjutas med grädde, mandel och valfria frukter och bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Vispa äggulor och socker hårt. Vänd ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör därefter ned smält smör och grädde. Häll smeten i en smord djup ugnsform.
  2. Maräng: Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum. Rör ned hasselnötterna. Bred marängen över smeten i den djupa ugnsformen.
  3. Gräddas i 20-30 minuter i 150-175 grader.
  4. Låt botten svalna. Serveras med vispad grädde, valfri frukt och flagad mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.