Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Ruts mögelkakor

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Farmor Rut var hushållslärare i Arboga och bakade kakorna till släktkalas. Barnbarnen kallade dem mögelkakor för att ingen annan skulle äta upp de goda kakorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker, äggulor och mjöl till en deg. Kavla ut degen till 25x35 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred ut hallonsylt jämnt över degen.
  3. Lägg mandelmassa och karamellfärg i en enlitersplastpåse och knåda från utsidan tills mandelmassan är jämnt färgad. Kavla ut mandelmassan på ett bakbord till 25x35 cm. Använd florsocker om degen fastnar i kaveln.
  4. Lägg mandelmassan ovanpå sylten och grädda kakan i 175 grader i 20 minuter. Ta ut den ur ugnen och pudra över florsocker. Ställ tillbaka kakan i ugnen i fem minuter.
  5. Låt kakan stå svalt med plast över under natten. Skär den sedan i pralinstora rutor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • alda96 4 juli 2008

    det ser faktiskt ut som mögel i dem

  • frucaos 16 juli 2008

    Åh, huvva - de var helt fantastiskt mumsiga! Jag förstår verkligen att barnen ville ha dem för sig själva. De här kommer definitivt att hamna på listan över ofta bakade kakor...

  • Tine 27 maj 2009

    Hej Tina! Jag gjorde Farmor Ruts mögelkakor idag och hos oss blev det en favorit, Tack för ett fint recept Tine

  • gunillawestrin 5 april 2010

    Väldigt söta. Smakar lite för mycket mandelmassa för min del, men uppskattade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.