Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Violas inlagda rödbetor

(2 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergoda rödbetor, mycket godare och fräschare än dom man köper! Efter att ha smakat dessa, kommer du aldrig köpa en burk rödbetor igen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort blasten från rödbetorna och koka med skalet på, då behåller de sin färg. Hur länge rödbetorna ska koka beror helt på hur stora dom är, känn efter med en sticka eller kniv om dom är klara.
  2. Koka upp rödbetsvattnet, ättikan och sockret tills sockret smält, låt svalna.
  3. Skala rödbetorna, lättast är att dra av skalet med tummarna medan rödbetorna fortfarande är varma. Skiva rödbetorna i så tjocka/tunna skivor som du vill ha dom, och lägg i rena glasburkar, häll sedan över spadet. Redo att användas redan efter en dag eller två:)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • timiti 10 oktober 2011

    supergoda! Tack så mkt, dessa kommer göras många ggr! ;)

  • marramie 4 november 2012

    Jättegoda, tog slut fort. Nu ska jag göra på 5kg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.