Supergoda rödbetor, mycket godare och fräschare än dom man köper! Efter att ha smakat dessa, kommer du aldrig köpa en burk rödbetor igen!
Instruktioner
- Ta bort blasten från rödbetorna och koka med skalet på, då behåller de sin färg. Hur länge rödbetorna ska koka beror helt på hur stora dom är, känn efter med en sticka eller kniv om dom är klara.
- Koka upp rödbetsvattnet, ättikan och sockret tills sockret smält, låt svalna.
- Skala rödbetorna, lättast är att dra av skalet med tummarna medan rödbetorna fortfarande är varma. Skiva rödbetorna i så tjocka/tunna skivor som du vill ha dom, och lägg i rena glasburkar, häll sedan över spadet. Redo att användas redan efter en dag eller två:)
Publicerat den
14 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
supergoda! Tack så mkt, dessa kommer göras många ggr! ;)
Jättegoda, tog slut fort. Nu ska jag göra på 5kg