Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmorans kycklingpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mjöl, matfett och vatten till en pajdeg. Låt den vila minst 1 timme i kylen. Kavla ut degen och klä en form (26 cm i diameter). Spara lite deg till ett lock. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
  2. Stek kycklingfiléerna med salt och peppar. Häll på 1 dl vatten och låt sjuda en kvart. Skär bacon och svamp och bryn lite grann. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda med bacon, svamp och ost och lägg det i pajskalet.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i. Lägg på deglocket och pensla med ägg. Stick några hål i locket. Grädda vidare i cirka 20 minuter. Servera gärna med en god sallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.