Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors äppelkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saftigt och gott bakverk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
  2. Rör margarinet och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.
  3. Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Servera med vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • bonbonn 21 mars 2008

    Den var jätte god...både första och andra gången:) Tack för receptet.

  • vaso 13 januari 2009

    Tack för din goda receptet! :-)

  • mmarika 28 september 2010

    God!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.