Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors Äpplekaka!

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En lättbakad äpplekaka som är ljuvlig att äta med vaniljsås till. Jag har ändrat lite på receptet så den är inte helt efter farmors recept men den är lika god endå :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt Rör i övriga ingredienser
  2. Blanda kanel, vaniljsocker och muscovadsocker efter tycke och smak och häll över äppleklyftorna och se till att det blir blandat.
  3. Lägg i vackert mönster i smeten som är hälld i springform.
  4. Grädda 25 min i 200 grader.
  5. Servera med vaniljsås!!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • flabban 6 september 2008

    Enkelt och gott av ingredienser som man har hemma, utom kanske muscovadsocker. Blandade farin och råsocker istället för muscovadsocker (som jag inte hade hemma) Det blev jättegott.

  • krook 6 september 2008

    Fantastiskt enkelt och gott recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.