Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors fisksuffle´

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Barnen älskar den som vardagsmiddag med skirat smör, och vi vuxna kan njuta av den med mycket färskriven pepparrot, citron och nykokta sommarprimörer. Sufflén ska helst göras på färsk torsk, men det går också bra att använda fryst torskblock. Och kom ihåg att det är smaken som räknas, inte höjden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Separera äggulorna från torna. Spara vitorna i en stor bunke och låt gulorna ligga i en kopp.
  2. Smält smöret, rör ner mjölet och därefter mjölken. Blanda slutligen i äggulorna, och var noga med att röra hela tiden så att de inte stelnar. Mjölkblandningen ska bli ganska tjock.
  3. Koka upp saltat vatten och låt torsken sjuda i cirka 5 minuter. Ta upp fisken med hjälp av en hålslev och låt den rinna av ordentligt.
  4. Rör ner fisken i mjölkblandningen. Smaka av med salt och grovriven svartpeppar.
  5. Vispa vitan till ett hårt skum och vänd försiktigt ner fiskblandningen i den. Häll varsamt ner alltihop i en smord, 3-liters suffléform. Låt stå i ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Titta ofta på sufflén, men öppna inte ugnsluckan. Sufflén är färdig när den har rest sig och fått vacker gyllenbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lillawe 22 mars 2009

    Det blev en mycket godsufflé. Jag tog lax i stället för torsk som jag hade hemma. Alla åt med god aptit!

  • lillawe 23 april 2012

    Återigen på mitt middagsbord. Jättegod!

  • BIRGITTAN 25 december 2012

    Mina barnbarn fick den här fisksufflén förra julen. De var då 1 år och 3 år. De tyckte mycket om den. Jag har nu gjort den med lutfisk. Den blev också helt sagolikt god !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.